Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig rågbrödslimpa

 
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Saftigt matbröd med surdegsbas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman jästmix, mjöl och flingor. Addera fingerljummet vatten, olja och sirap. Blanda degen länge tills den håller samman och inte är porös som gröt. Låt jäsa dragfritt i 60-90 minuter.
  2. Dela i två halvor och lägg i två brödformar som du först penslar lätt med citronolja. Låt jäsa i formarna cirka 60 minuter.
  3. Sätt ugnen på 190 grader. Grädda cirka 45 minuter. Tippa ur formarna och lägg bröden på galler att svalna med handduk över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.