Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle med valnöt och mascarponeost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Tagliatelle con salsa di noci som det heter på italienska, är en god och snabblagad pastarätt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på pastavatten. Smält smöret och fräs vitlöken tills den blir gyllenbrun. Finhacka valnötskärnorna och lägg den i pannan tillsammans med vitlök och smör. Fräs under omrörning i ca 3 minuter och ta sedan av pannan från värmen. Koka pastan enligt anvisningen från förpackningen. Se till att den inte blir allt för kokt. Rör ner den mjuka osten i nötblandningen och värm försiktigt. Låt pastan rinna av och vänd ner den rivna parmesanosten. Blanda ner såsen och servera omedelbart. OBS: pastasåsen är inte tilltänkt att bada i pastan, utan "fukta" den. Vill man ha mer sås, kan man utöka ingredienserna efter smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.