Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant gröns dinkelknäcke

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gott knäckebröd med smak av kummin och sesamfrön. Det går bra att dubbla satsen. I brödet ingår fiberhusk som är pulvriserat psylliumfröskal och bl a finns i hälsokostaffärer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, fiberhusk, linfrö och kummin. Låt stå ca 5 min. Blanda ner flingor och det mesta av mjölet och resten efter hand om det det behövs. Arbeta samman till en fast deg.
  2. Dela degen i 10 lika stora bitar. Strö lite dinkelmjöl och sesamfrö på bakbordet och kavla ut till mycket tunna kakor. Kavla gärna lite med kruskavel mot slutet.
  3. Lägg kakorna två och två på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-8 min. Låt svalna på bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.