Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teskedskakor (småbröd)

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

De här är mycket enkla och goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp fettet i en kastrull och låt det koka på svag värme omkring 5 minuter, rör om då och då. Häll fettet i en skål då det börjar sjunka. Tillsätt sockret och vispa blandningen tills den kallnar (i vattenbad går det snabbare).
  2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Rör degen jämn.
  3. Tryck ut degen i ett teskedsblad och dra över kakan direkt från skeden till ett bakplåtspapper på en plåt. Den runda sidan kommer uppåt.
  4. Grädda småbröden i 175 grader 10-12 minuter, tills de blir ljusbruna. Dra försiktigt över bakplåtspappret på bordet och låt småbröden svalna.
  5. Lägg samman två och två med sylt emellan. Om du vill kan du vända småbröden i strösocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.