Instruktioner
Vispa kraftigt ihop Bregott och socker till en smidig smet. Vispa sedan ned ett ägg i taget. Rör ned yoghurten.
Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker noga i en skål och rör ned blandningen i äggsmeten tills allt blandas.
Dela upp smeten i 2 lika stora delar i 2 skålar. Den ljusa smeten är nu klar. Den andra smeten skall bli en chokladsmet.
Rör ned den smälta chokladen, morötterna och saltet i den smeten.
Klicka först all den ljusa smeten i pappersformar som helst ställs i en muffinsplåt.
Klicka sedan all chokladen ovanpå den ljusa smeten.
Kratta sedan runt mycket lätt med en gaffel så att smetarna blandar sig något med varandra.
Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Ta inte ut dem för sent - hellre för tidigt!
Vispa Mascarponeosten med lite vaniljsocker. Lägg en klick på avsvalnade muffinsen.
Tips:
Istället för vaniljsocker kan du smaksätta mascarponeosten med någon god likör (jag använde kaffelikör). Om du tycker om nötter kan du strö 200 g salta jordnötter på muffinsen innan de gräddas.
hur mycket masarponeost ska det vara?
Förlåt, jag glömde ange mängden Mascarponeost. Det står där nu.