Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tigermuffins med morötter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Chokladstinna tigermuffins med en klick vaniljspetsad Mascarponeost - den italienska färskosten - kan göra vem som helst glad.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa kraftigt ihop Bregott och socker till en smidig smet. Vispa sedan ned ett ägg i taget. Rör ned yoghurten. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker noga i en skål och rör ned blandningen i äggsmeten tills allt blandas. Dela upp smeten i 2 lika stora delar i 2 skålar. Den ljusa smeten är nu klar. Den andra smeten skall bli en chokladsmet. Rör ned den smälta chokladen, morötterna och saltet i den smeten. Klicka först all den ljusa smeten i pappersformar som helst ställs i en muffinsplåt. Klicka sedan all chokladen ovanpå den ljusa smeten. Kratta sedan runt mycket lätt med en gaffel så att smetarna blandar sig något med varandra. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Ta inte ut dem för sent - hellre för tidigt! Vispa Mascarponeosten med lite vaniljsocker. Lägg en klick på avsvalnade muffinsen. Tips: Istället för vaniljsocker kan du smaksätta mascarponeosten med någon god likör (jag använde kaffelikör). Om du tycker om nötter kan du strö 200 g salta jordnötter på muffinsen innan de gräddas.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • irene43 2 november 2008

    hur mycket masarponeost ska det vara?

  • Bodil56 2 november 2008

    Förlåt, jag glömde ange mängden Mascarponeost. Det står där nu.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.