En otroligt fräsch variant av den klassiska italienska efterrätten tiramisú.
Instruktioner
- Citronkräm:
Blanda ägg, socker, skal och saft från citronerna i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar och första bubblan syns. Lyft av från plattan och vispa i smöret, lite i taget. Låt kallna.
- Marinerade bär:
Koka upp socker, vatten och frön från vaniljstången till en lag. Lyft av från plattan. Blanda i likör och limesaft. Låt kallna. Lägg i bären och låt dra i minst 30 minuter.
- Mascarponekräm:
Vispa grädden hårt med 1 msk socker. Vispa äggulor och resten av sockret krämigt. Tillsätt mascarpone och gräddblandningen, lite i taget och rör om till en fluffig kräm.
- Botten:
Blanda Limoncello och flädersaft. Doppa försiktigt savoardikexen snabbt i likören. Lägg kexen i botten av en form. Skeda över lite av citronkrämen. Fortsätt med ett lager av mascarponekrämen. Lägg på lite av de marinerade bären. Varva kex, citron-, mascarponekräm och bär. Avsluta med mascarponekräm. Toppa med bär. Låt stå i kylen i minst 1 timme. Ta ut tiramisún och pudra över lite florsocker.
Publicerat den
23 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar