Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tom Kha Gai

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fantastisk god och enkel version av kokosmjölks- och limesoppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa citrongräset (banka på det med ett knivskaft) för att frigöra smaken ordentligt.
  2. Koka upp kokosmjölk, vatten, socker och buljong tillsammans med citrongräset. Skiva kycklingfilén tunt, tunt och lägg den och vattenkastanjerna i den kokande soppan.
  3. Låt koka tills kycklingen är klar (ca 5 minuter). Ta kastrullen från plattan och tillsätt fisksås, limejuice och chili efter smak.
  4. Välj själv sälta, syrlighet och hetta genom att variera mängden av dessa tre ingredienser. Se till att inte servera en citrongrässtjälk i soppskålen (då de endast är till för smaksättning under tillagningen)!
  5. Det kan vara gott och extra mättande med en skål ris vid sidan av. Det milda basmatiriset passar bra ihop med soppans syrlighet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.