Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatbröd med valnötter

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Denna saftiga tomatlimpa med valnötter är ljuvligt mustig och smakrik. Tillsammans med en ostskiva passar den perfekt till favoritsoppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja två avlånga formar som är ca 22x10 cm med olja.
  2. Vispa smöret mjukt med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget, tills smeten är ganska jämn. Tillsätt de passerade tomaterna och vispa väl.
  3. Hacka valnötterna grovt och blanda dem med mjöl, nötter, bakpulver, salt och bikarbonat i en stor skål. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och rör om tills precis blandat, överarbeta inte degen, den ska vara ganska lös.
  4. Portionera degen i de två formarna och stryk ytan slät. Grädda cirka 70 minuter. Kontrollera att brödet är klart med hjälp av en provsticka.
  5. Låt brödet svalna i formarna, lägg upp dem på ett galler och låt svalna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.