Denna saftiga tomatlimpa med valnötter är ljuvligt mustig och smakrik. Tillsammans med en ostskiva passar den perfekt till favoritsoppan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Spreja två avlånga formar som är ca 22x10 cm med olja.
- Vispa smöret mjukt med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget, tills smeten är ganska jämn. Tillsätt de passerade tomaterna och vispa väl.
- Hacka valnötterna grovt och blanda dem med mjöl, nötter, bakpulver, salt och bikarbonat i en stor skål. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och rör om tills precis blandat, överarbeta inte degen, den ska vara ganska lös.
- Portionera degen i de två formarna och stryk ytan slät. Grädda cirka 70 minuter. Kontrollera att brödet är klart med hjälp av en provsticka.
- Låt brödet svalna i formarna, lägg upp dem på ett galler och låt svalna helt.
Publicerat den
30 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar