Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa med doft av apelsin och rosmarin

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Den matiga soppan smakar lika gott varm på vintern som kall på sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tomaterna i bitar. Ansa och skär fänkålen i skivor. Skala och skiva moroten.
  2. Lägg grönsakerna tillsammans med rosmarinkvisten i en kastrull. Smula över buljongtärningen. Tillsätt apelsinsaften och olivoljan. Pressa i vitlöksklyftan och sjud under lock ca 25 min. Rör om då och då.
  3. Ta upp rosmarinkvisten och mixa soppan med mixerstav. Späd med vatten till önskad konsistens, smaka av med salt, socker och peppar. Koka upp.
  4. Garnera med apelsinskal och rosmarin. Droppa över lite peppar. Rosta bröden, bred på ost. Toppa med rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.