Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomattårta med apelsinfyllning

 
Skriv ut

Tomattårta låter riktigt knasigt, men lär vara det senaste i USA efter morotskakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en rund form med löstagbar kant, drygt 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Rör ner ett ägg i taget, tillsätt de passerade tomaterna och blanda till en smet. Blanda mjölet med bikarbonat och kryddorna och rör ner i smeten. Hacka nötterna grovt, tillsätt även dem och häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Fastnar det inget på stickat av kakan så är smeten klar. Låt svalna helt.
  3. Dela kakan i två bottnar, bred ut apelsinmarmeladen mellan bottnarna och lägg ihop. Rör philadelphia mjuk och blanda ner det mesta av marmeladen. Bred toppingen över kakan och klicka resten av marmeladen ovanpå. Dekorera eventuellt med små cocktailtomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.