Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torsk med citronlinser och paprikakräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Belugalinser frästa med citron är nästan gott nog i sig, men så får man ugnsbakad torsk och paprikakräm inpå. 3 goda och nyttiga överraskningar tillsammans! 279 kalorier per portion 7 g fett 31 g protein 21 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka linserna i vatten och buljong 15 minuter. De ska fortfarande vara lite "tuggiga". Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper, salta. Baka fisken mitt i ugnen 15 minuter.
  2. Torka paprikan med hushållspapper. Mixa den med en stavmixer, tillsätt créme fraiche, salt och ½ pressad citron. Skiva 1 citron och fräs med linser och 1 msk olja i en kastrull. Krydda fisken med paprikapulver och peppar. Ringla över 1 tsk olja.
  3. Servera fisken med linser och paprikakräm. Garnera med basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.