Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka

 
Skriv ut

Mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör först toscasmeten genom att koka upp smör, vispgrädde, sirap och socker. Lägg i mandel och koka under omrörning tills smeten blivit något tjock.
  2. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver, salt och vetemjöl separat och tillsätt i äggsmeten med smält smör och mjölk. Häll i en mindre springform och grädda i 15 - 20 minuter. Kakan ska ha fått färg och vara torr innan toscan hälls över och gräddas i ytterligare några minuter tills toscan fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.