Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropisk frukt- och rissallad med saffransstekta gambas

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Räkor, saffran och vitlök smakar smask till fruktriset. Kombinationen blir kanon en varm sommardag och rätten ska serveras bums! Vill man kan man byta ut gambas (tigerräkor) mot vanliga räkor eller kräftstjärtar. Tänk på att skaldjuren skall stekas snabbt annars blir de sega!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset under kallt vatten. Koka upp ris och vatten. Låt koka på svag värme 10 minuter. Ta av kastrullen från värmen cirka 10 min. Förbered dina räkor genom att skala dem och blanda med vitlöken (pressad eller skivad/hackad), och saffran. Förbered en stekpanna med olivoljan.
  2. Tillsätt sedan gurkmeja, kokos, citronjuice och spansk peppar i riset. Rör om med gaffel. Vänd ned ananas, melon och mynta.
  3. Stek hastigt upp räkor, saffran och vitlöken.
  4. Lägg upp riset, gärna på ett större fat. Lägg räkorna ovanpå.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.