Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffeltårta med apelsin

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jag är tokig i tryffel! Inte den tryffel som bökas upp av tryffelsvinen, utan godistryffel, choklad, apelsin, saffran ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, bakpulver och matfett. Bred ut smeten i en låg, bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, och grädda kakan ca 30 minuter i 175°.
  2. Ta ut kakan, vänd upp den på serveringsfat och dra bort papperet. Droppa över apelsinsaften och ställ svalt.
  3. Koka upp grädden, bryt i chokladen och låt den smälta i grädden. Rör blandningen slät. Rör ned apelsinskal och bred tryffeln över kakan, som inte behöver vara helt kall. Strö på mandelspån och ställ tårtan svalt.
  4. Servera den med vispad grädde eller mjukrörd glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.