Jag är tokig i tryffel! Inte den tryffel som bökas upp av tryffelsvinen, utan godistryffel, choklad, apelsin, saffran ...
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, bakpulver och matfett. Bred ut smeten i en låg, bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, och grädda kakan ca 30 minuter i 175°.
- Ta ut kakan, vänd upp den på serveringsfat och dra bort papperet. Droppa över apelsinsaften och ställ svalt.
- Koka upp grädden, bryt i chokladen och låt den smälta i grädden. Rör blandningen slät. Rör ned apelsinskal och bred tryffeln över kakan, som inte behöver vara helt kall. Strö på mandelspån och ställ tårtan svalt.
- Servera den med vispad grädde eller mjukrörd glass.
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar