Smakrika biffar på salladsbädd med rostade rotfrukter som toppas med en ljuvlig parmesandressing.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ugnsform. Häll över hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Ugnsbaka i 45-50 minuter, tills rotfrukterna fått en gyllene färg. Rör om emellanåt.
- Lägg köttfärs, hackad basilika, krossade fänkålsfrön i en skål och salta och peppra. Forma till små biffar.
Pensla dem med olivolja och stek i en het stekpanna i 4-6 minuter per sida.
- Blanda resterande olja med finriven parmensaost, vinäger, senap och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg de ugnsbakade grönsakerna och biffarna över salladen på ett fat och droppa över dressing.
Publicerat den
2 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar