Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkiska biffar och rostade rotfrukter med parmesandressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrika biffar på salladsbädd med rostade rotfrukter som toppas med en ljuvlig parmesandressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ugnsform. Häll över hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Ugnsbaka i 45-50 minuter, tills rotfrukterna fått en gyllene färg. Rör om emellanåt.
  3. Lägg köttfärs, hackad basilika, krossade fänkålsfrön i en skål och salta och peppra. Forma till små biffar. Pensla dem med olivolja och stek i en het stekpanna i 4-6 minuter per sida.
  4. Blanda resterande olja med finriven parmensaost, vinäger, senap och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg de ugnsbakade grönsakerna och biffarna över salladen på ett fat och droppa över dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.