Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tzatziki när den är som bäst

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept tycker jag ger den allra bästa tzatzikin, och jag har prövat flera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter, detta tar cirka 1 timme. Med den turkiska yoghurten går det fortare, vid brådska behöver den inte rinna av.
  2. Riv gurkan grovt och lägg den med saltet i en större finmaskig sil medan yoghurten rinner av. Pressa sedan gurkan hårt i silen för att få bort så mycket vätska som möjligt.
  3. Blanda den färdiga yoghurten med vitlök, peppar, vinäger och olja. Tillsätt sedan gurkan.
  4. Låt stå kallt i ca en halvtimme.
  5. Serveringstips: Bröd, oliver, grillat, dip

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.