Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade lökar med gruyére och rostade hasselnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lök förtjänar att få stå på egna ben då och då. Genom att de tillagas på låg temperatur i ugnen blir de söta, mjuka och makalöst goda! Servera som grönsakstillbehör eller som förrätt tillsammans med ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala lökarna om skalet är grovt. dela lökarna på mitten och lägg i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Hyvla över smöret. Strö över timjan, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Baka lökarna i mitten av ugnen tills de är helt mjuka och börjar få lite färg, ca 1 timme. Toppa löken med nötter och ost. Ringla över 1 msk olja.
  4. Servera som grönsakstillbehör eller som förrätt tillsammans med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.