Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekta fikon med kanel och svartvinbärsgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Gott i mörkret

Ingredienser

Instruktioner

Skär två snitt i fikonen och lägg dem i en ugnsfast form. Koka hastigt upp ingefärsmarmelad och vit glögg till en tjock sirap. Häll sirapen över fikonen. Stek i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Vispa grädden och tillsätt likör, kanel och glögg. Servera fikonen toppade med grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.