Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart grovt bröd

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

Fantastiskt gott bröd som kan varieras genom att klippa i tex fikon eller aprikoser eller whatever. Här kommer i alla fall grundreceptet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt och bikarbonat i en stor bunke. Häll på sirap, filmjölk och olja och rör om till en jämn smet. (Inga klumpar tack)
  2. Häll smeten i smorda avlånga formar. Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 g i 100 min.
  3. (Under tiden bröden gräddas blir de mörkare och mörkare. Färgen kommer från sirapen. När de är klara ska de vara riktigt mörka.)
  4. Låt bröden stå några minuter i formarna och stjälp sedan upp dem på galler. Lägg över formarna och bakhandduk och låt svalna ytterligare.
  5. Ät dem gärna ljumna nybakade eller frys in dem när de svalnat helt.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • nannes 5 januari 2009

    Skall pröva detta recept nu, återkommer med kommentar.

  • nannes 5 januari 2009

    Nu är brödet färdigt, det blev jättegott! Jag hade inte dinkel ej heller graham, blev vete- och rågmjöl i stället. Klippte i lite torkade aprikoser och till sist lite solrosfrön. Det blev succe!

  • micron 11 oktober 2009

    Enkelt recept men lite för sött för min smak

  • mrsmad 19 oktober 2009

    Jättebra recept- Lättbakat och blir kanongott

  • smilla98 27 april 2010

    Mmmm.....gott och saftigt! Till och med mannen tyckte om det här brödet.

  • Nilsson001 29 september 2010

    Detta bröd blev så otroligt gott. Dessutom var det jätte lätt att göra. Absolut en femma från mig.

  • Nilsson001 23 december 2012

    Vart tog vetemjölet vägen i receptet?

  • Nilsson001 23 december 2012

    Hur mycket vetemjöl?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.