- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut
Fantastiskt gott bröd som kan varieras genom att klippa i tex fikon eller aprikoser eller whatever. Här kommer i alla fall grundreceptet
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt och bikarbonat i en stor bunke. Häll på sirap, filmjölk och olja och rör om till en jämn smet. (Inga klumpar tack)
- Häll smeten i smorda avlånga formar.
Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 g i 100 min.
- (Under tiden bröden gräddas blir de mörkare och mörkare. Färgen kommer från sirapen. När de är klara ska de vara riktigt mörka.)
- Låt bröden stå några minuter i formarna och stjälp sedan upp dem på galler. Lägg över formarna och bakhandduk och låt svalna ytterligare.
- Ät dem gärna ljumna nybakade eller frys in dem när de svalnat helt.
Publicerat den
3 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Skall pröva detta recept nu, återkommer med kommentar.
Nu är brödet färdigt, det blev jättegott! Jag hade inte dinkel ej heller graham, blev vete- och rågmjöl i stället. Klippte i lite torkade aprikoser och till sist lite solrosfrön. Det blev succe!
Enkelt recept men lite för sött för min smak
Jättebra recept- Lättbakat och blir kanongott
Mmmm.....gott och saftigt! Till och med mannen tyckte om det här brödet.
Detta bröd blev så otroligt gott. Dessutom var det jätte lätt att göra. Absolut en femma från mig.
Vart tog vetemjölet vägen i receptet?
Hur mycket vetemjöl?