Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmande portergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig, smakrik och perfekt att förbreda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och skär den i skivor. Bryn bitarna i smör i en stekpanna, salta och peppra. Stek bacon knaprikt och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala löken. Skölj och strimla purjon. Dela broccolin i små buketter. Dela aprikoserna i mindre bitar. Fräs allt tillsammans med svampen i resten av smöret i en traktörpanna eller i en gryta. Pudra över med mjöl och späd med porter.
  3. Tillsätt enbär, timjan, fond, grädde och gelé. Lägg på baconskivorna och låt koka upp. Smaka av med soja, salt och peppar. Hit kan du förbereda.
  4. Lägg filébitarna i pannan. Lägg på locket och låt puttra på svag värme tills köttet är klart och allt är genomvarmt, ca 5 minuter.
  5. Server kokt potatis, pressad eller hel

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.