Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljcaramel med hallon

 
Skriv ut

Funkar även bra med andra bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången, skrapa ur och spara fröna.Sjud upp grädden i en kastrull (ej koka) Lägg i vaniljstång och frö, låt stå ett par minuter. Vispa samman äggulor, majsmjöl och farinsocker. Häll försiktigt ner äggsmeten i vaniljgrädden.
  2. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna, häll krämen i portionsformar eller koppar, ställ dem svalt att stelna, minst 1 timme.
  3. Strö över sockret på den stelnade krämen. Gratinera i ugn på högsta värme tills sockret fått en knäckig yta och gyllenbrun färg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.