Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljdessert med apelsin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här söta risdesserten är smaksatt med vanilj, muskot, apelsin och sultanrussin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj sex ugnsfasta portionsskålar som rymmer 1½ dl.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i riset. Koka riset 5 minuter, rör om då och då, och låt det sedan rinna av väl och svalna. Riset ska ha mjuknat men inte vara färdigkokt.
  3. Blanda ägg, socker, mjölk och apelsinskal och vispa ihop cirka en minut eller tills sockret har lösts upp. Rör ner sultanrussin och ris. Skrapa ur de svarta kornen från vaniljstången och blanda ner dem i krämen. Portionera upp blandningen i de sex skålarna och strö över muskot.
  4. Ställ formarna i en ugnsfast form eller braspanna. Häll så mycket vatten i den ugnsfasta formen att det når till hälften upp på portionsformarna. Ställ in i ugnen cirka 50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.