Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljinkokta plommon med färska bär och sabayonne

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En läcker och lyxig efterrätt som du dessutom gör rätt snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, socker, vanilj, kanel och citronskal. Tillsätt sedan plommon. Låt koka på svag värme tills de är mjuka, vilket tar ca 3-10 minuter beroende hur mogna plommonen är. Slå på romen och låt kallna i lagen.
  2. Blanda äggulor, fruktlag, konjak och socker i en bunke eller i en vid kastrull. Vispa över varmt vattenbad eller på svag värme tills såsen sjuder och blir skummig.
  3. Använder man vitt vin, öka på sockermängden med ½ dl socker. Ska man servera såsen kall måste man vispa tills den kallnar.
  4. Servera plommonen med den varma sabayonnesåsen och färska bär efter säsong.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.