- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Väldigt enkel att göra och populär bland både gammal och ung.
Instruktioner
- Bryn färsen i en stekpanna. Tillsätt salt, svartpeppar, chilisås och grädde. Låt koka tills det blir simmigt.
- Ta 2 st hönökakor, bred smör på båda sidorna och lägg dem på ett fat. Lägg på köttröran.
Bred 2 nya hönökakor och lägg ovanpå köttröran.
Lägg ut den rivna osten och örtkryddorna på brödet. Bred de 2 sista hönökakorna och lägg överst.
- Smält margarinet och rör i mjölet, häll i mjölk och champinjonerna med spad. Krydda med lite salt och peppar. Låt koka upp till en stuvning. Häll stuvningen på toppen. Det gör inget om den rinner ut på sidorna.
- Grädda i ugn i 225° i ca. 20 minuter. Servera gärna med en sallad till.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har inte ätit varm smörgåstårta sen jag bodde i Västerhaninge och hade en matglad granne som gärna bjöd på sina favoriter. Jag ska faktiskt kontakta henne och be henne gå med i matklubben. Hon bor på Gotland nu.
mega gott har fått den hos dig