Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt enkel att göra och populär bland både gammal och ung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn färsen i en stekpanna. Tillsätt salt, svartpeppar, chilisås och grädde. Låt koka tills det blir simmigt.
  2. Ta 2 st hönökakor, bred smör på båda sidorna och lägg dem på ett fat. Lägg på köttröran. Bred 2 nya hönökakor och lägg ovanpå köttröran. Lägg ut den rivna osten och örtkryddorna på brödet. Bred de 2 sista hönökakorna och lägg överst.
  3. Smält margarinet och rör i mjölet, häll i mjölk och champinjonerna med spad. Krydda med lite salt och peppar. Låt koka upp till en stuvning. Häll stuvningen på toppen. Det gör inget om den rinner ut på sidorna.
  4. Grädda i ugn i 225° i ca. 20 minuter. Servera gärna med en sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mellanbellan 17 maj 2008

    Jag har inte ätit varm smörgåstårta sen jag bodde i Västerhaninge och hade en matglad granne som gärna bjöd på sina favoriter. Jag ska faktiskt kontakta henne och be henne gå med i matklubben. Hon bor på Gotland nu.

  • king200 7 juli 2008

    mega gott har fått den hos dig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.