Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vild kyckling i vinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sätt litet vild smak på kycklingen med hjälp av enbär och svart vinbärssaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina, dela och torka kycklingbrösten. Bryn dem i matfett och lägg dem att eftersteka i långpanna, ca 15 minuter i 200° ugn. Salta och peppra.
  2. Låt svampen rinna av. Blanda och koka upp alla ingredienser till såsen utom arrowrot och svamp - den blir seg om den får koka för länge. Red med arrowrot utrörd i litet vatten och sjud såsen ca 5 minuter. Lägg i kycklingdelar och svamp och sjud ytterligare ca 10 minuter.
  3. Servera grytan med kokt ris, gott vitt bröd och t ex gröna bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.