Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilöksgratinerad fläskfilé på potatisbädd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Säger bara delikat.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen tunt, låt ligga i vatten till stekning. Putsa filén, dela i 3 eller 6 bitar. Vispa grädde och blanda i vitlöksost, crème fraiche och pressa ner vitlöken.Smaka av med kryddor och blanda väl. Banka ut filébitarna och krydda med salt och peppar. Vänd köttet i vetemjöl och bryn det gyllenbrunt. Lägg köttet på ett fat.Torka ur stekpannan, och låt potatisen rinna av, bryn därefter i smör. Krydda med salt, peppar och vitlök vänd potatisen flera gånger. Fördela potatisen i en smord ugnsform, lägg köttet över och häll på såsen. Gratinera i 15 minuter på 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.