Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladkaka med punschkräm

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ännu ett recept från Allers, den här gången nr 44/09. Punschkrämen och de rostade mandelspånen prydde mammas och mormors tårtor, medan själva kakan är mer modern. Njutbart! Och jag är svag för punschsmak ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
  2. Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull. Stäng av plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält helt. Rör i socker, ägg och salt. Blanda noga och rör ned mjölet.
  3. Häll smeten i formen och grädda 25-30 minuter. Kakan får gärna vara litet kladdig i mitten. Låt svalna helt.
  4. Vispa ihop punsch, vatten, äggula och mjöl i en liten kastrull. Sjud på mycket svag värme under vispning tills smeten tjocknar. Låt kallna. Lägg smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och mixa till en slät kräm. Tillsätt den avsvalnade punschsmeten och fortsätt köra till en helt slät smörkräm.
  5. Lossa kakan ur formen och borsta bort löst ströbröd. Bred punschkrämen över och runtom kakan. Strö över mandelspån.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pluggomala 22 februari 2010

    Hade ingen punsch hemma när jag gjorde denna utan bytte ut den mot whisky. Blev hur gott som helst, särskilt om den fick stå en dag eller två...

  • Wombat04 22 februari 2010

    Hej! :-D Whisky, det lät intressant! Det måste jag pröva. Kul att du hör av dig och kommenterar, särskilt om du gjort något annorlunda mot receptet. Sånt gillar jag. Ha det gott! Bella

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.