- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ännu ett recept från Allers, den här gången nr 44/09. Punschkrämen och de rostade mandelspånen prydde mammas och mormors tårtor, medan själva kakan är mer modern. Njutbart! Och jag är svag för punschsmak ...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
- Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull. Stäng av plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält helt. Rör i socker, ägg och salt. Blanda noga och rör ned mjölet.
- Häll smeten i formen och grädda 25-30 minuter. Kakan får gärna vara litet kladdig i mitten. Låt svalna helt.
- Vispa ihop punsch, vatten, äggula och mjöl i en liten kastrull. Sjud på mycket svag värme under vispning tills smeten tjocknar. Låt kallna. Lägg smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och mixa till en slät kräm. Tillsätt den avsvalnade punschsmeten och fortsätt köra till en helt slät smörkräm.
- Lossa kakan ur formen och borsta bort löst ströbröd. Bred punschkrämen över och runtom kakan. Strö över mandelspån.
Publicerat den
18 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade ingen punsch hemma när jag gjorde denna utan bytte ut den mot whisky. Blev hur gott som helst, särskilt om den fick stå en dag eller två...
Hej! :-D Whisky, det lät intressant! Det måste jag pröva. Kul att du hör av dig och kommenterar, särskilt om du gjort något annorlunda mot receptet. Sånt gillar jag. Ha det gott! Bella