Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse med punsch och björnbär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Elegant efterrätt med vit chokladmousse på mandelbotten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladmousse: Blanda gulor och sirap i en liten kastrull, sjud blandningen under vispning på inte alltför hög värme tills den tjocknar till en kräm. Rör i 1 ½ dl grädde, lite i taget. Smält chokladen i vattenbad, rör i chokladen i krämen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem och smält i en liten kastrull. Blanda med chokladkrämen och låt svalna i rumstemperatur. Tillsätt punsch.
  2. Vispa 3 ½ dl grädde och blanda den med chokladkrämen. Klä en rektangulär form eller liten långpanna, ca 18x26 cm med plastfolie. Häll i chokladmoussen och ställ den att stelna i kylskåp, minst 2-3 timmar, gärna till nästa dag.
  3. Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Rita på bakplåtspapper upp en botten med samma mått som på chokladmoussen, 18x26 cm. Skålla och skala mandeln och rosta den sen i en torr, het stekpanna. Mal den i mandelkvarn och blanda med florsockret. Vispa vitorna till fast skum, blanda ner mandelsockret. Fördela smeten på plåten och bred ut den i ett jämnt lager.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och dra av papperet som kakan gräddats på, låt kallna. Täck den vita chokladmoussen med mandelkakan, vira in i plastfolie och lägg i frysen under natten.
  5. Ta fram moussekakan från frysen, låt den tina 30 minuter i kylskåp. Ta bort plastfolien och stjälp upp den. Skär den i portionsbitar, garnera med björnbär och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.