God dessert med nyskördad rabarber!
Instruktioner
- Skär rabarbern i tunna skivor. smält i kastrull på svag värme tillsammans med sockret. Låt sjuda till en kompott.
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp 1 dl grädde. Ta från värmen och lägg ner chokladen och låt den smälta. Rör eller kör med mixerstav tills det blir slätt.
- Ta upp och rör ner gelatinbladet i den varma krämen. Rör tills det lösts sig. Låt svalna. Vispa resten av grädden, men inte för hårt och vänd ner i den avsvalnade chokladkrämen.
- Vispa äggvitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner marängen i moussen.
- Fördela hälften av jordgubbarna och rabarbern i glas och moussen ovanpå. Ställ i kyl 4 timmar.
- Vid serveringen så garnera med resterande jordgubbar och rostade mandelspån.
Publicerat den
20 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar