Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse med rabarber och gubbar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

God dessert med nyskördad rabarber!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i tunna skivor. smält i kastrull på svag värme tillsammans med sockret. Låt sjuda till en kompott.
  2. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp 1 dl grädde. Ta från värmen och lägg ner chokladen och låt den smälta. Rör eller kör med mixerstav tills det blir slätt.
  3. Ta upp och rör ner gelatinbladet i den varma krämen. Rör tills det lösts sig. Låt svalna. Vispa resten av grädden, men inte för hårt och vänd ner i den avsvalnade chokladkrämen.
  4. Vispa äggvitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner marängen i moussen.
  5. Fördela hälften av jordgubbarna och rabarbern i glas och moussen ovanpå. Ställ i kyl 4 timmar.
  6. Vid serveringen så garnera med resterande jordgubbar och rostade mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.