Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurt- och currykyckling med mandel- och korianderris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Currykyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingfiléerna kan gärna läggas i marinad några timmar i förväg om du har tid, så blir de extra möra.
  2. Blanda yoghurt, curry och kyckling i en skål.
  3. Halvera, skala och skiva löken. Fräs lök och kardemumma ca 5 min i smör i en panna med lock. Tillsätt riset och låt det fräsa någon minut, häll i buljongtärning och vatten. Koka upp och koka under lock tills buljongen är absorberad och riset mjukt, ca 10 min. Tillsätt mer vatten och koka lite längre om riset inte är färdigkokt.
  4. Bryn kycklingfiléerna i smör runt om. Salta och låt dem eftersteka på låg värme, gärna under lock eller i ugn 150° tills de är genomstekta och innertemperaturen är 68°.
  5. Blanda ner mandel, chili, urkärnad och hackad , och koriander i riset.
  6. Skiva upp de färdigstekta kycklingfiléerna och lägg skivorna på riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.