Kyckling i all ära och här med en supergod marinad.
Instruktioner
- Blanda yoghurten med kryddorna. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden.
- Blanda runt så att marinaden blandas runt kycklingfiléerna.
Låt ligga i kylskåp ca 4 timmar eller över natten.
- Skala gurkan och löken. Kärna ur gurkan och skär den i ca 1 cm tjocka skivor och skiva löken tunt.
- Kärna ur pepparfrukten och strimla den fint.
Blanda gurka lök och chilipeppar.
- Koka upp 1½ dl vatten med sockret i en kastrull så att det löser sig. Häll den varma lagen över grönsakerna och låt svalna.
- Pressa ur ca 1 dl juice från limen och blanda den med gurkan.
Hacka persiljan och rör ner den innan serveringen.
- Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
Sätt in den mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 72 grader.
Skiva kycklingen.
- Servera kycklingen på en salladsbädd med syltad gurka.
Publicerat den
14 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar