Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurt- och kumminmarinerad kyckling med syltad gurka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kyckling i all ära och här med en supergod marinad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda yoghurten med kryddorna. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden.
  2. Blanda runt så att marinaden blandas runt kycklingfiléerna. Låt ligga i kylskåp ca 4 timmar eller över natten.
  3. Skala gurkan och löken. Kärna ur gurkan och skär den i ca 1 cm tjocka skivor och skiva löken tunt.
  4. Kärna ur pepparfrukten och strimla den fint. Blanda gurka lök och chilipeppar.
  5. Koka upp 1½ dl vatten med sockret i en kastrull så att det löser sig. Häll den varma lagen över grönsakerna och låt svalna.
  6. Pressa ur ca 1 dl juice från limen och blanda den med gurkan. Hacka persiljan och rör ner den innan serveringen.
  7. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 72 grader. Skiva kycklingen.
  8. Servera kycklingen på en salladsbädd med syltad gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.