Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brum brum kaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Denna sockerkaka med kanel är ljuvligt god. Fick den av Sara i Östersund när jag var på älgjakt med en f.d. Rekommenderas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att värma ugnen, 175 grader. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda samman mjöl, kanel och bakpulver. Häll i hälften av gräddmjölken(hälften mjölk och hälften grädde) i äggsmeten.
  3. Vispa i mjölblandningen. Vispa ner resten av gräddmjölken. Häll smeten i en bröad rund form med löstagbar kant.
  4. Grädda kakan i 50 minuter. Dela kakan när den är ljummen.
  5. Bred på smörblandningen mellan de två lagren. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • petrarask 22 oktober 2008

    Den här kakan är mumma för själen, så jättegod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.