Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta till påsk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Här sötar vi kakan med råsocker och smaksätter den vita chokladtryffeln med saffran. En riktig festtårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten till en form med löstagbar kant.
  2. Smält smör och choklad var för sig. Låt svalna.
  3. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och därefter avsvalnad choklad och smör.
  4. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 15 minuter. Kakan skall precis ha stelnat.
  5. Tryffel: Stöt saffran och låt det koka upp med grädden. Blanda ner chokladen och låt den smälta i grädden. Häll smeten över kakan och låt kakan stelna i kylskåp.
  6. Lossa kakan försiktigt från formen coh ställ den på ett tårtfat. Garnera med godisägg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ullisw 20 april 2010

    Den här tårtan testade jag att göra till påsk. Den blev god men oj så mäktig! :o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.