Chokladigt, sött och hett. Supergoda smakkombinationer som går hand i hand!
Instruktioner
- Chokladterrine:
Vispa grädden löst och låt stå framme. Vispa upp äggulorna med sockret till en slät smet. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret med honungen. Rör ner chokladen, låt den smälta och rör slätt. Rör i kakaon och rör slätt.
- Vänd ner de vispade äggulorna i chokladen och därefter grädden, lite i taget. Klä en avlång bakform, ca 10x25 cm med plastfolie. Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåp ca 1 dygn.
- Salsa:
Skala ananasen, dela och skär bort den träiga mittdelen. Skär i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Koka upp vattnet med sockret och chilin. Vänd ner ananasen och låt stå i några minuter eller över natten. Strimla basilikan och vänd ner vid servering.
- Servera terrinen med salsan och dekorera gärna med lite basilika.
Publicerat den
30 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar