Crème brûlée är en av franska kökets mest uppskattade maträtter.
Instruktioner
- Crème:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut märgen. Vispa lätt ihop alla ingredienser med vaniljen, lägg även ned stången och låt bryléesmeten vila några timmar och ta smak.
- Sila smeten och fördela i låga portionsformar.
Grädda dem i vattenbad i ugnen cirka 25 minuter på 175 grader till de precis stannat. Låt svalna.
Vid servering strör man på råsocker som man knäckar med en gasolbrännare.
- Hjortronkompott:
Koka en lag av vatten, socker, kryddor, apelsinsaft och likör i 4 minuter. Låt den svalna och lägg I frukten. Lägg citruskompotten över cremèn och strö över det rivna citronskalet.
Publicerat den
5 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lite väl mycket socker, kanske skulle det räcka med 125g?