Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostpaj med soltorkade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb och god paj. Gör sig bäst att ätas ljummen då den fått stå till sig lite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig deg. Tillsätt ev lite mer mjöl om degen blir för kladdig. Vill man så kan man plasta in degen och låta den vila i kylskåpet i ett par timmar. Smöra en pajform och tryck ut degen. Nagga degen med en gaffel och förgrädda i ugnen 10-15 minuter i 175 c°.
  2. Fyllning: Hacka tomaterna grovt och lägg i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde/crème fraiche och kryddorna, ös ner över tomaterna i pajskalet. Smula fetaosten över.
  3. In i ugnen ca 30 min i 200 grader. Godast att äta ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.