Såsen går bra att tillaga dagen före serveringen. Piggtvaren kan bytas ut mot gös eller abborre.
Instruktioner
- Sås:
Skala jordärtskockorna och tärna dem. Låt jordärtskockor, scharlottenlök, kryddpeppar och ansjovis fräs i smör i en kastrull. Häll på fiskbuljong, grödde och mjölk och låt koka ihop tills hälften återstår, ca 8 dl.
- Mixa och sila såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Hit går att förbereda.
- Palsternacka: Sätt ugnen på 225 grader. Skär palsternackorna i lika stora klyftor. Blanda med olja, salt och peppar.
- Lägg palsternackorna i en ugnsäker form eller ugnsplåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen ca 30 min tills de fått fin färg. Rör om någon gång under tiden.
- Krydda fisken och stek den ca 2 min på varje sida i lite smör.
- Servering: Lägg palsternackorna i botten på varma tallrikar. Lägg fisken ovanpå. Hetta upp och kör såsen skummig i mixer. Häll runt om fisken. Garnera med dillvippor och basilikablad.
Publicerat den
25 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar