Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad piggvar på rostad palsternacka med jordärtskockssås.

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Såsen går bra att tillaga dagen före serveringen. Piggtvaren kan bytas ut mot gös eller abborre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Skala jordärtskockorna och tärna dem. Låt jordärtskockor, scharlottenlök, kryddpeppar och ansjovis fräs i smör i en kastrull. Häll på fiskbuljong, grödde och mjölk och låt koka ihop tills hälften återstår, ca 8 dl.
  2. Mixa och sila såsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hit går att förbereda.
  4. Palsternacka: Sätt ugnen på 225 grader. Skär palsternackorna i lika stora klyftor. Blanda med olja, salt och peppar.
  5. Lägg palsternackorna i en ugnsäker form eller ugnsplåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen ca 30 min tills de fått fin färg. Rör om någon gång under tiden.
  6. Krydda fisken och stek den ca 2 min på varje sida i lite smör.
  7. Servering: Lägg palsternackorna i botten på varma tallrikar. Lägg fisken ovanpå. Hetta upp och kör såsen skummig i mixer. Häll runt om fisken. Garnera med dillvippor och basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.