- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar 10 minuter
Skriv ut
Saftig och mumsig rätt med mycket smak. En festrätt, helt enkelt!!!
Instruktioner
- dag 1
- Parera karrén om de behövs, skär sedan ett fint rutmönster tvärs över ovansidan. Stick även lite hål på undersidan med en filékniv.
Blanda alla kryddorna ( ta ungefär lika mycket av alla kryddorna utom saltet, maka av med fingret!!) i en skål & gnid in i karrén.
Lägg i en plastpåse tilsammans med lite olivolja i kylskåpet över natten.
- dag 2
- Stek karrén runtom i en stekpanna eller stekgryta så den får en fin gyöllenbun färg, ca 10 minuter.
Lägg sedan i en långpanna & in i ugnen på 175 grader (varmluft) Häll lite köttbuljong i botten på långpannan så den håller sej fuktig & fin under tillagningen. Märker du att den blir bränd på ovansidan, täck med lite aluminiumfolie. Kolla efter någon timme med en filékniv mitt i karrén så att det inte kommer ut någon köttsaft när du sticker den.
- Såsen som lämpligen tillreds undertiden gör man på följande sätt.
Ta hälften av smöret & fräs svampen tills den knastrar lite gott. Lägg i resten av smöret & smält ut, vispa sedan ner mjölet till en klumpig massa & vispa sedan i mjölken, lite i taget till en behaglig konsistens uppstår! Tänk på att den tjocknar lite med tiden, så gör såsen lite tunnare om du ska koka den länge. Tillsätt 2 tärningar svampbuljong & fortsätt vispa tills den kokat upp & fortsatt minst en minut, sänk därefter värmen till 20% & låt småputtra efter behag.
- Skär karrém i cm-tjocka skivor & servera med såsen & kokt eller stekt potatis efter smak. En ruccolasallad passar utmärkt till.
- Smaklig spis
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hatten av! Underbart gott:)
låter ju smaskens! hur mkt kantareller har du i såsen? färska - och på burk!
jättegott!!! hade inte mejram hemma, men alla andra kryddor ;-) men blev supergott, saftigt!!! hade bara 1 liten burk med kantareller, så jag blandade med champinjoner på burk och färska champ! lägger upp en bild, om det är okej?
detta recept är såå bra!! tog ca 1 msk av varje och rätt mkt olja.La till vitlkspulver! Dagen efter stekte jag köttet och hällde sen över all oljamarinad när det skulle stekas i ugnen, och lite vatten. Sen öste jag då och då. Blev mkt saftigt och smakrikt :-)