Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortfärs i lergryta allt-i-ett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Dammade av lergrytan och ville göra en saftig gratäng med allting i. Jag tog lite av varje jag hade hemma men vill dela med mig, för det finns inte så många recept med just färs i lergryta här. Självklart går detta att variera med vad just DU har hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blötlägga lergrytan i ca 30 minuter. Skiva skalad potatis, lök, skiva äpple (med skalet kvar), paprika. Skär osten i tjocka skivor. Krossa vitlöken.
  2. Blanda färsen med ägg och grädde, krydda. Det ska bli en tämligen lös färs.
  3. I lergrytan bottnar du med ett varv med potatis, lök, äpple, vitlök, salta på lite på det lagret. På med färsen, bred ut. På med oststavar/skivor, paprika och toppa med resten av potatisen. Salta o peppra på toppen, häll försiktigt på lite gräddmjölk, du får avgöra själv hur mycket du kan ha på. Allra överst lite flytande margarin. På med locket och in i kall ugn som du sätter på 200 grader. Kolla efter 60-90 min, ta gärna av locket på slutet för bättre färg. Testa med sticka så att det är riktigt klart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva23 23 augusti 2014

    Tack för ett bra recept. Gjorde dock om det lite, eftersom jag inte har hjortfärs så fick det bli vanlig köttfärs istället och kryddade då med en köttfärskrydda som heter cevapcici. För att göra rätten mer LCHF-vänlig så uteslöt jag potatis och äpple och tog istället fryst broccoli och vaxbönor. Helt suveränt gott! Detta kommer jag att göra fler gånger...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.