En ljuvlig kombination av len glass, krämig sabayonne och ett spett med söta jordgubbar som doppats i vit choklad.
Instruktioner
- Vispa grädden lätt. Hacka och smält den vita chokladen. över vattenbad eller i mikron, rör om då och då så att inte chokladen bränns. Blir det för varmt så är det lätt att den vita chokladen blir grynig.
- Rör hastigt i ägget och grädden. Häll upp smeten i portionsskålar och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
- Vispa äggulor, socker och champagne till ett skum i en rostfri bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills sabayonnen är kall.
- Hacka och smält chokladen till jordgubbarna. Dela stora jordgubbar. Doppa några av jordgubbarna i chokladen, strö över frystorkade jordgubbar eller hallon och trä alla jordgubbar på spetten.
- Vid servering:
Sätt spetten i glasen med glassen och häll på sabayonnesås. Servera såsen som blir över i en skål bredvid. Garnera med smulor av frystorkade jordgubbar eller hallon.
Publicerat den
15 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar