Kantarellpajen är god och matig, passar perfekt på kräftkalaset.
Instruktioner
- Pajdeg:
Skär smöret i tärningar. Mixa hastigt ihop smör och mjöl i en matberedare. Häll i vattnet och kör ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform med diametern 24-26 cm. Jämna kanterna med en vass kniv. Nagga degen med en gaffel, ställ in formen i kylen ½-1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajdegen direkt från kylen ca 10 minuter.
- Fyllning:
Ansa och dela de största kantarellerna. Skala och hacka löken. Skär zucchini i bitar.
- Stek svamp och lök i smör i stekpannan till vätskan kokat bort. Ta upp det och stek sedan zucchini i smör 2-3 minuter. Hacka tomaterna. Lägg svamp, lök, zucchini och tomater i pajskalet.
- Vispa upp äggen blanda med mjölk, grädde, salt och peppar.
Häll äggstanningen över grönsakerna och strö på osten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Min man lagade denna pajen i helgen, den är från en bok "Pajer" som Allt om mat gett ut. I bokens recept står det att det är för 4 personer. Det stämmer bättre, 10 personer får en liten liten bit var bara.
Jag har detta recept i en kokbok som heter Buffe, hur som helst är den en 5 poängare !!!
Supergod dom soltorkade tomaterna gav det mersmak..Ger 5 point.