En riktig sommartårta med goda smakkombinationer!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form, 22 cm i diameter.
- Kardemummabotten:
Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Blanda filmjölk, vaniljsocker och kardemumma. Vispa ner i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd snabbt ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kakan är gyllene och börjar släppa från formens kanter. Prova med en sticka. Ta ut och låt svalna i 10-15 minuter. Lossa och låt kakan svalna under en bakduk.
- Rabarberkompott:
Skala och skiva rabarbern tunt. Lägg i en kastrull. Häll på vattnet och koka mjukt under lock i ca 5 minuter. Tillsätt socker och koka ca 2 minuter. Smaka av. Låt kallna.
- Jordgubbsgrädde:
Mixa eller mosa jordgubbarna. Vispa ihop de andra ingredienserna. Vänd ner jordgubbsmoset.
- Montera tårtan. Skär bottnarna i två. Bred ett lager rabarberkompott mellan bottnarna. Lägg på översta bottnen och bred eller spritsa jordgubbsgrädden över. Garnera med färska jordgubbar.
Publicerat den
27 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar