Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummatårta med rabarberkompott och jordgubbsgrädde

 
Skriv ut

En riktig sommartårta med goda smakkombinationer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, 22 cm i diameter.
  2. Kardemummabotten: Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Blanda filmjölk, vaniljsocker och kardemumma. Vispa ner i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd snabbt ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kakan är gyllene och börjar släppa från formens kanter. Prova med en sticka. Ta ut och låt svalna i 10-15 minuter. Lossa och låt kakan svalna under en bakduk.
  3. Rabarberkompott: Skala och skiva rabarbern tunt. Lägg i en kastrull. Häll på vattnet och koka mjukt under lock i ca 5 minuter. Tillsätt socker och koka ca 2 minuter. Smaka av. Låt kallna.
  4. Jordgubbsgrädde: Mixa eller mosa jordgubbarna. Vispa ihop de andra ingredienserna. Vänd ner jordgubbsmoset.
  5. Montera tårtan. Skär bottnarna i två. Bred ett lager rabarberkompott mellan bottnarna. Lägg på översta bottnen och bred eller spritsa jordgubbsgrädden över. Garnera med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.