Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maskrossirap med smak av honung

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Supergod sirap till plättar, våfflor, pannkakor eller på skorpan.

Ingredienser

Instruktioner

Fyll en panna med 2 liter vatten och lägg i de gula blombladen. Riv av det gula skalet från citronerna och pressa ur saften. Skala apelsinen med kniv så att det vita skärs bort. Hacka apelsinen i bitar. Låt allt koka i 10 minuter. Tillsätt socker och honung. Låt koka i ca 50 minuter och skumma väl under hela koktiden. Sila bort blad och apelsinbitar (som ej slänges utan kan användas som smaksättare i brödbak). Låt den släta massan koka ca 30 minuter. Sirapen mörknar något när den är färdig och hälles upp het i heta glasburkar (burkar och lock ska värmas i minst 10 minuter 100 graders ugnsvärme). Skruva igen det heta locket för att få en hermetisk inkokning. Locket klickar till när massam kallnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.