Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjessilltårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En av min mammas goda förrätter.

Ingredienser

Instruktioner

Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Vispa grädden. Blanda alltsammans med crème fraiche och kesella. Ta upp och krama ur det mesta av vätskan i gelatinbladen. Vänd ner gelatinet i matjessillblandningen. Fördela blandningen över kavringsbotten. Ställ kallt, gärna över natten. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.