De här små marängerna blir perfekta som efterrätt istället för tårta på kalaset. Alla får varsin minitårta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 110 grader.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget, till ett hårt och blankt skum. Vispa i mjölet och därefter vinägern i skummet.
- Rita 6 rundlar, 8-10 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och fördela skummet. Använd baksidan på en sked för att forma och göra en grop i varje rundel.
- Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1½ timme. Stäng sedan av ugnen, men låt marängerna stå kvar och kallna.
- Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar. Vispa grädden.
Blanda jordgubbarna med grädden oh fyll groparna på marängerna med blandningen precis före servering.
Dekorera med smultron.
Publicerat den
11 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar