Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladpannacotta med hallonsås och chokladgaller

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig kombination av choklad och hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde och socker och ta kastrullen från värmen. Skär chokladen i grova bitar och lägg i den varma grädde, rör tills chokladen har smält Krama ur gelatinbladen och lägg i gräddblandingen och blanda väl. Häll upp i små glas och ställ i kyl för att svalna. Låt stå minst ett par timmar, gärna över natten.
  2. Hallonsås: Spara ett par hallon till dekoration och lägg resten i en skål. Blanda sockret med lite citronsaft (efter smak). Rör ihop sockerblandningen med hallonen. Passera hallonen genom en sil så att såsen hamnar för sig.
  3. Chokladgaller: Ställ in en plåt i frysen. Under tiden den blir kall smälts den mörka chokladen i vattenbad till 35 grader. Gör en strut av bakplåtspapper med ett litet hål i. Spritsa ut fyra täta galler på den iskalla plåten. Chokladen kan även ringlas ut med en sked. Sätt i frysen på bakplåtspapper.
  4. Servering: Tag fram glaset/skålen med pannacottan. Fyll med ett lager hallonsås och dekorera med hallon och chokladgaller.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ReSpektor 1 januari 2011

    Verkligen kanongott för alla oss som älskar mjölkchoklad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.