Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkfri Chocolate Fudge Cake

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En helt underbar choklad tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Starta ugnen och sätt den på 175 grader. Smörj 2 formar som är ca 20 cm i diameter.
  2. Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Vispa ihop äggen, sojamjölken och vaniljsockret i en annan skål.
  4. Mixa smöret och oljan med en stavmixer eller i en blender. Tillsätt sedan vattnet och mixa vidare. Tillsätt de torra ingredienserna, alltihop på en gång och rör ihop på låg fart. När allt är blandat häller man upp smeten i de förberedda formarna och gräddar i ugnen i 45 min eller tills test stickan kommer ur kakan ren.
  5. Låt kakorna svalna i sina formar i ca 15 minuter, ta sedan ur dom och låt dom kallna helt på galler.
  6. Gör fyllningen: Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills det tjocknat. Låt svalna innan det läggs på bottnen.
  7. För glasyren: smält chokladen i mikron 2-3 minuter eller i en skål över en gryta med kokande vatten, och låt den svalna lite grann.
  8. I en annan skål mixar du smöret tills det är mjukt och krämigt, tillsätt florsockret (det bör siktas för bästa resultat) och blanda ytterligare tills det blivit en lätt och fluffig smet, tillsätt sedan chokladen till det är blankt och luftigt.
  9. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.