Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn

En underbart god och lite nyttig kaka med fina smaker.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: havregryn
Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn
Källa: Egen
Uppladdad av: Roskerstin
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

250 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl strösocker
4 ägg
2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal av en citron
100 g mörk choklad, gärna 70%-ig

Garnering:
3 dl florsocker
3 msk färskpressad citronsaft
Citronskal, rivet med zestjärn, blir fina 'korkskruvar'

Betyg (0 röster)
Visningar:
12711
Sparat:
219

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör ytterligare några minuter.

Blanda mjöl, havregryn och bakpulver, rör ned i smeten.
Hacka chokladen och ha i smeten tillsammans med det rivna citronskalet och rör om försiktigt.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant med havregryn, ha i smeten, grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kallna en stund.

Rör ut florsockret med citronsaften och bred över kakan. Garnera med cintrnskalskorkskruvarna.

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
av kimia
över 2 månader
av Elis
över 2 månader
av vernis
över 2 månader
över 2 månader
av Disen
över 2 månader
av Liliane
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.