Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn

En underbart god och lite nyttig kaka med fina smaker.

Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn
Källa: Egen
Uppladdad av: Roskerstin
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

250 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl strösocker
4 ägg
2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal av en citron
100 g mörk choklad, gärna 70%-ig

Garnering:
3 dl florsocker
3 msk färskpressad citronsaft
Citronskal, rivet med zestjärn, blir fina 'korkskruvar'

Betyg (0 röster)
Visningar:
12567
Sparat:
220

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör ytterligare några minuter.

Blanda mjöl, havregryn och bakpulver, rör ned i smeten.
Hacka chokladen och ha i smeten tillsammans med det rivna citronskalet och rör om försiktigt.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant med havregryn, ha i smeten, grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kallna en stund.

Rör ut florsockret med citronsaften och bred över kakan. Garnera med cintrnskalskorkskruvarna.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
av kimia
över 2 månader
av Elis
över 2 månader
av vernis
över 2 månader
över 2 månader
av Disen
över 2 månader
av Liliane
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.