Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn

 
Skriv ut

En underbart god och lite nyttig kaka med fina smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör ytterligare några minuter.
  2. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver, rör ned i smeten. Hacka chokladen och ha i smeten tillsammans med det rivna citronskalet och rör om försiktigt.
  3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant med havregryn, ha i smeten, grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kallna en stund.
  4. Rör ut florsockret med citronsaften och bred över kakan. Garnera med cintrnskalskorkskruvarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.