Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt-och russinbullar

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Underbart goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.Tillsätt matfett, sirap och salt. Blanda därefter ner vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen smidig.
  2. Blanda i slutet av degknådningen ner de hackade nötkärnorna och russinen. Låt degen vila under bakduk i bunken i ca 45 minuter.
  3. Ta upp degen och forma den till en längd. Pensla längden med vatten och strö på vetekli. Skär upp till kubbar och lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa i 25-30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda de färdigjästa bullarna i ca 8 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.