Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad kassler med mixad sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker kasslerrätt med goda smaker, som går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och lägg dem omlott på längden i en smord ugnssäker form. Vispa grädden och tillsätt osten, portvin och 1 krm peppar. Bred ut grädden över kasslern. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Under tiden kasslern gratineras. Skiva salladslöken alternativt purjolöken. Skär svamparna i fyra delar. Frös svampen i smör till fin färg. Tillsätt salladslöken/purjolöken de sista minuterna. Salta och peppra.
  4. Fördela svampfräset ovanpå kasslern i formen. Håll varmt i ugnen, 100 grader, fram till servering.
  5. Skölj salladen, dela tomaterna och strimla paprikan. Lägg i en skål. Vispa ihop rödvinsvinäger, olivolja, salt och peppar till en dressing. Blanda med salladen vid servering.
  6. Servera kasslergratängen med kokt ris eller potatis samt den mixade salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.