Läcker kasslerrätt med goda smaker, som går snabbt att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och lägg dem omlott på längden i en smord ugnssäker form. Vispa grädden och tillsätt osten, portvin och 1 krm peppar. Bred ut grädden över kasslern. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
- Under tiden kasslern gratineras. Skiva salladslöken alternativt purjolöken. Skär svamparna i fyra delar. Frös svampen i smör till fin färg. Tillsätt salladslöken/purjolöken de sista minuterna.
Salta och peppra.
- Fördela svampfräset ovanpå kasslern i formen. Håll varmt i ugnen, 100 grader, fram till servering.
- Skölj salladen, dela tomaterna och strimla paprikan. Lägg i en skål. Vispa ihop rödvinsvinäger, olivolja, salt och peppar till en dressing. Blanda med salladen vid servering.
- Servera kasslergratängen med kokt ris eller potatis samt den mixade salladen.
Publicerat den
12 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar